Chestionare auto OnlineSustine-ne cu un click pe G+ sau Facebook

Studii de caz CPI conducatori auto persoane

Studii de caz CPI conducatori auto persoane si chestionare atestate soferi profesionisti intalnite la examenul ARR.

 

STUDIU DE CAZ NR.1

Sunteţi angajat în calitate de conducător auto la un operator de transport rutier care efectuează transport rutier de persoane contra cost prin servicii regulate pe traseul Bucureşti – Sibiu şi retur cu staţie intermediară pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor la Rm. Vâlcea. Traseul se efectuează cu un autobuz care are o capacitate de 30 locuri pe scaune şi 10 locuri în picioare. Plecarea din Bucureşti este programată la ora 6:00. Autobuzul este utilizat de operatorul de transport în baza unui contract de închiriere. Viteza medie de deplasare este de 50 km/h.

1. În staţia de plecare din Bucureşti sunt 45 de pasageri care doresc să ajungă la următoarele destinaţii: 25 de pasageri la Sibiu, 10 pasageri la Rm. Vâlcea şi 10 pasageri la Piteşti. Câţi pasageri puteţi îmbarca şi pentru ce destinaţie? Justificaţi răspunsul.
2. Care este documentul de transport pentru tipul de serviciu de transport persoane pe care-I efectuaţi şi de ce document trebuie însoţit pe toată durata transportului?
3. Precizaţi 5 documente care trebuie să se afle la bordul autobuzului, exceptând actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, diaqrarnele tahograf, rovinieta şi asigurarea RCA.
4. Aţi ajuns la Sibiu la ora 12:45_ unde efectuaţi o pauză de 45 de minute şi apoi vă pregătiţi pentru a efectua returul cursei cu plecare la ora 15:00 conform graficului de circulaţie. Distanţa Bucureşti – Sibiu este de 300 km. La ce oră ajungeţi în aceiaşi zi la Bucureşti dacă viteza medie de deplasare a autobuzului este de 50 km/h şi respectaţi reglementările privind perioadele de conducere, odihnă şi pauzele? Justificaţi răspunsul.

RĂSPUNSURI


1. La Piteşti nu este staţie, deci se pot îmbarca 30 de pasageri pentru Sibiu şi Rm. Vâlcea din totalul de 35 pentru aceste destinaţii, în limita locurilor pe scaune.

2. Licenţa de traseu însotită de graficul de circulaţie.

3. Licenţa de traseu şi graficul de circulaţie; copia conformă a licenţei comunitare; certificatul de competenţă profesională a conducătorului auto; legitimaţia de serviciu a conducătorului auto; contractul de închiriere în original sau copie conformă cu originalul; asigurarea pentru persoanele transportate şi bagajele acestora, in copie;

4. Conducătorul auto nu poate efectua in intregime cursa Sibiu-Bucureşti deoarece nu se respectă perioadele de conducere şi de odihnă prevăzute de reglementările legale in vigoare.


Sursa Studiilor de Caz si intrebarilor directe este manualul: „Curs Conducatori Auto” distribuit de centrele autorizate de pregatire profesionala >FATII-ARTRI