Chestionare auto OnlineSustine-ne cu un click pe G+ sau Facebook

Indicatoare Rutiere de Avertizare

  • Indicator Curbă la stânga

   Curbă la stânga

   Este amplasat la cel mult 200 m de o curbă la stânga. Conducătorul trebuie să circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depăşirea, oprirea, staţionarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

  • indicator Curbă la dreapta

   Curbă la dreapta

   Este amplasat la cel mult 200 m de o curbă la dreapta. Conducătorul auto trebuie să circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depaşirea, oprirea, staţionarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

  • indicator Curbă dublă sau o succesiune de mai multe curbe, prima la stânga

   Curbă dublă sau o succesiune de mai multe curbe, prima la stânga

   Indicatorul din imagine se instalează atunci când urmează o succesiune de curbe, dacă distanţa dintre acestea este mai mica de 250 m. Se amplasează la 100-200 m înaintea primei curbe. Aceste indicatoare pot fi însoţite şi de panouri adiţionale, pe care este specificată distanţa până la terminarea sectorului de drum periculos, dacă lungimea acestuia depăşeşte 1000 m. Canducătorul trebuie să circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depaşirea, oprirea, staţionarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

 • Curbă dublă sau o succesiune de mai multe curbe, prima la dreapta

  Curbă dublă sau o succesiune de mai multe curbe, prima la dreapta

  Indicatorul din imagine se instalează atunci când urmează o succesiune de curbe, dacă distanţa dintre acestea e mai mică de 250 m. Se amplasează la 100-200 m înaintea primei curbe. Aceste indicatoare pot fi însoţite şi de panouri adiţionale, pe care este specificată distanţa până la terminarea sectorului de drum periculos, dacă lungimea acestuia depăşeşte 1000 m. Conducătorul trebuie să circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depăşirea, oprirea, staţionarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

 • Curbă deosebit de periculoasă

  Curbă deosebit de periculoasă

  Acest indicator se montează în curbe cu raze mai mici de 100 m, sensul săgeţilor indicând sensul virajului. Conducătorul trebuie să circule cu viteză redusă în curbă, toate manevrele (depăşirea, oprirea, staţionarea, mersul înapoi, întoarcerea) fiind interzise.