Chestionare atestate profesionale soferi troleibuz

chestionare atestat troleibuz

Chestionare atestate profesionale pentru soferii care efectueaza transport public de persoane cu troleibuzul, intrebari si raspunsuri online

Conducătorii auto care efectuează transport rutier de persoane cu troleibuzul trebuie să fie titulari ai unui atestat profesional  pentru transport cu troleibuzul, acesta se obtine prin sustinerea unui examen care contine un chestionar pentru atestat toleibuz. 

Certificatul pentru transport cu troleibuzul reprezintă dovada competenţei profesionale pentru calitatea de conducător auto de vehicule destinate transporturilor rutiere de transport persoane cu troleibuzul.

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook

Intrebari conducatori auto troleibuz

Intrebari si raspunsuri atestat profesional soferi troleibuz
 

Completeaza un chestionar pentru atestat marfa CPI sau CPC in formatul de la examenul ARR apasand unul din butoanele de mai jos:

Chestionare ARR conducatori auto troleibuz

Chestionar atestat profesional soferi troleibuz format ARR

Certificate de competenta profesionala  CPI sau CPC valabile pentru vehiculele din categoriile D1, D1E, D sau DE, sunt valabile și pentru transport cu troleibuzul, în condiţiile în care deținătorii lor deţin permis de conducere valabil pentru vehiculele din categoriile D sau DE.

Pregatirea profesionala pentru conducatorii auto care doresc sa obtina un atestat pentru troleibuz se face numai în centrele de pregătire și perfecționare profesională autorizate de Ministerul Transporturilor.

Durata minima a cursului trebuie sa fie de minim 18 ore, iar acestea trebuie  susținute de lectori atestați de Ministerul Transporturilor.

Pentru a se putea inscrie la cursurile de atestat profesional pentru efectuarea de transport rutier cu troleibuzul, soferii trebuie să deţină permis de conducere categoria D, DE sau Tb valabil.

Actele necesare pentru inscrierea la cursurile pentru atestat profesional pentru troleibuz:

  1.  cerere,
  2. actul de identitate, în copie,
  3. permisul de conducere, în copie,
  4. după caz, certificatul pentru transport cu troleibuzul, certificatul CPI sau CPC deținut, în copie.

Examenul pentru obținerea certificatului pentru transport cu troleibuzul

Examenul consta intr-un chestionar cu intrebari specifice transportului rutier de persoane cu troleibuzul.

Pot participa la examen doar candidatii care au absolvit cursul de pregatire pentru certificatul de transport rutier de persoane cu troleibuzul la un centru de formare profesionala autorizat în termen de maxim 12 luni de la data absolvirii, candidații care nu au promovat în acest termen examenul trebuie să urmeze un nou curs de pregătire profesională.

Chestionarul pentru obtinerea acestui tip de atestat cuprinde 20 de intrebari cu 4 variante de raspuns, numai unul dintre raspunsuri este valabil si trebuie rezolvat in maxim 20 de minute.

Pentru a promova examenul de atestat profesional pentru troleibuz trebuie sa raspundeti corect la minim 70% din intrebari.

Certificatele pentru transport cu troleibuzul au o valabilitate de 5 ani și sunt eliberate, la cerere,  de către Autoritatea Rutieră Română (ARR).