ARR – Chestionare Atestate Profesionale online | chestionare-az.ro

Chestionare atestate profesionale 2023. Intrebari atestat Marfa, Persoane, ADR, Agabaritice, Taxi, Persoana Desemnata transport Marfa si Persoane. Teste pentru examenul ARR.

Chestionare atestate profesionale pentru toate tipurile de atestate eliberate de ARR (Autoritatea Rutiera Romana).

Site-ul www.chestionare-az.ro va ofera chestionare pentru toate tipurile de atestate arr si este facut in asa fel incat sa va ajute la o promovare sigura a examenului pentru atestatul profesional ARR. Intrebarile din chestionarele pentru atestat sunt actualizate la fiecare modificare a legislatiei in domeniul transporturilor.

Va punem la dispozitie chestionare cu toate intrebarile publicate pe site-ul oficial ARR, intr-un format prietenos si usor de folosit de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, dar si chestionare pentru atestate profesionale in formatul de la examenul ARR.

Avem pentru Dvs. mai multe seturi de intrebari:

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook

Chestionarele pentru atestatele profesionale, intalnite la examenul ARR pentru obtinerea de atestate auto si certificate profesionale, sunt structurate pe categorii in functie de transportul pe care soferii il vor efectua. Va recomandam, o pregatire cat mai solida si o verificare a cunostintelor cat mai stricta completand cat mai multe chestionare pentru atestate inainte de prezentarea la examenul ARR.

Cititi legislatia in vigoare si sa urmati cursurile unor Centre de Pregatire si Perfectionare Autorizate. Intrebarile sunt preluate de pe site-ul ARR.

Atestatele profesionale ARR au o valabilitate de 5 ani. Soferii sunt obligati sa prezinte acest atestat profesional la orice control trafic I.S.C.T.R., in caz contrar constituie contraventie si va fi sanctionata ca atare.

Examinarea periodica a conducatorilor auto profesionisti, a managerilor de transport, consilierilor de siguranta rutiera ADR, a instructorilor auto si a profesorilor de legislatie rutiera se face cu scopul verificarii cunostintelor acestora, cu privire la modificarile aduse la legislatia in domeniul transporturilor rutiere, dar are ca scop si reanprospatarea cunostintelor dobandite anterior de acestia.

Chestionare atestate profesionale

Pentru a profesa soferii profesionisti si persoanele care sunt coordonatoare de transport trebuie sa obtina un atestat eliberat de ARR (Autoritatea Rutiera Romana).

Chestionarele pentru atestate profesionale sunt facute in functie de transportul pe care soferul urmeaza sa-l efectueze. Intrebarile din chestionarele ARR pentru atestat profesional sunt organizate pe categorii pentru fiecare certificat profesional dupa cum urmeaza:

 • transport marfa generala
 • transport persoane
 • transport ADR
 • transport agabaritice
 • transport persoane in regim de Taxi

Persoanele care se ocupa de coordonarea transportului au si ele nevoie de un atestat profesional specific:

 • atestat manager transport marfa
 • atestat manager transport persoane
 • atestat consilier de siguranta

Instructori de conducere auto si profesorii de legislatie rutiera trebuie sa detina si ei un atestat eliberat de ARR.

Chestionare atestate conducatori auto Marfa

Chestionarul pentru atestat profesional transport marfa are intrebari din mai multe categorii dupa cum urmeaza:

 • Mecanica
 • Prevenire Accidente
 • Reglementari Sociale
 • Reglementari Transport Marfa
 • Reguli Incarcare

Chestionare atestate profesionale conducatori auto Persoane

Chestionarele pentru soferii care efectueaza transport de persoane au intrebari din mecanica, reglementari transport persoane, reglementari sociale si prevenire accidente.

Chestionare atestate soferi ADR

Intrebarile intalnite in chestonarele pentru atestatul ADR sunt in functie de clasa ADR pentru care conducatorul auto doreste sa obtina atestatul. (ADR cisterne, ADR clasa 1, ADR colete etc.)

Chestionare atestate Taxi

Chestionarul pentru atestat taxi are 20 de intrebari din care trebuie raspuns corect la minim 70% .(14 intrebari corecte)

Chestionare atestate profesionale Manager Transport Marfa (persoana desemnata, coordonator transport marfa)

Intrebarile din chestionarul pentru atestat manager transport marfa sunt din urmatoarele categorii:

 • Reglementari transport marfa persoana desemnata
 • Reglementari tehnice
 • Contracte contabilitate si marketing
 • Acorduri
 • Reglementari sociale persoana desemnata

Chestionare atestate Manager Transport Persoane

Chestionarul pentru persoana desemnata sa se ocupe de de transport persoane este alcatuit din Reglementari Transport Persoane, Reglementari Tehnice, Contabilitate si Marketing, Reglementari Sociale Persoane.

Cum promovez examenul pentru atestat profesional din prima incercare?

chestionare atestate profesionale soferi

Unul din motivele principale pentru care soferii nu promoveaza examenul pentru atestat este lipsa de atentie. Completarea cat mai multor intrebari, chestionare atestate este indispensabila pentru promovarea cu succes a examenului. Citeste legislatia in vigoare, si rezolva cat mai multe intrebari din categoria de atestat profesional pe care doresti sa-l obtii.

ARR (Autoritate Rutiera Romana) pune la dispozitie pe site-ul lor oficial o baza de intrebari care sunt folosite in chestionarele pentru atestate profesionale la examen

Aceasta baza de intrebari este folosita si de chestionare-az.ro pentru a ajuta la o pregatire cat mai riguroasa a soferilor care sustin examenul ARR pentru atestat  CPC (certificat de pregatire continua) sau celor care sunt la inceput si vor sa obtina pentru prima data un atestat profesional CPI (certificat de pregatire initiala).Examenul pentru atestat este monitorizat de o comisie de examinare in conformitatea adresei nr.43/3966 din 24.07.2008, iar in timpul examenului nu este permis accesul nici unui angajat ARR cu exceptia celor din comisia de examinare