Chestionare atestate Manager Transport Marfa, Persoane, Taxi si Inchiriere

chestionare atestate Manager

Chestionare atestate manager transport marfa, persoane si taxi intalnite la examenul pentru atestat profesional eliberat de ARR. Intrebari raspunsuri atestate online.

Fiecare din aceste chestionare atestate manager, contin mai multe capitole. 

Pentru manager transport marfa: 

Acorduri, Reglementari sociale, Reglementari tehnice, Contracte contabilitate marketing. 

Pentru manager transport persoane: 

Reglementari sociale, Reglementari tehnice si conditii impuse conducatorilor auto, Contracte contabilitate marketing.

Examinarea in vederea obtinerii atestatului profesional de manageri transport taxi:

Pentru obtinerea atestatului de manageri taxi si inchiriere, veti sustine un examen care dureaza o ora, in timpul caruia veti completa un chestionar atestat manager cu 60 de intrebari.

Fiecare intrebare are patru variante de raspuns, dintre care doar una este corecta.

Pentru a promova examenul de pentru atestatul profesional este necesar un procent de 70 % (procent de raspuns la intrebarile existente).

Managerul de transport are rolul de a asigura o buna functionare a transportului de marfa sau persoane, verificarea si coordonarea conducatorilor auto angajati, asigurarea documentelor necesare transportului si valabilitatea acestora conform prevederilor si normelor legale.

Chestionare atestate Manager Transport Marfa

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook

Toate intrebarile ARR Manager Transport Marfa

Chestionare atestate Manager format ARR Transport Marfa

Chestionare atestate Manager format ARR Transport Marfa

Toate intrebarile ARR Manager Transport Persoane

Chestionare atestate Manager format ARR Transport Persoane

Chestionare atestate Manager format ARR Transport Persoane

Toate intrebarile ARR Manageri Transport Taxi si Inchiriere

Toate intrebarile ARR Manageri Transport Taxi si Inchiriere

Chestionare atestate manager format ARR Transport Taxi

Chestionare atestate manager format ARR Transport Taxi
 

Obtinerea unui certificat de pregatire profesionala pentru manager transport persoane / marfa se face printr-un examen sustinut in sistemul de examinare ARR, rezolvand un chestionar manager transport marfa sau persoane si un studiu de caz cu maxim 20 de intrebari.

Atestatul de manager transport marfa sau persoane obtinut are o valabilitate limitata, iar pentru reinnoirea acestuia trebuie sustinut un examen la fiecare 5 ani.

Pentru a sustine examenul de atestat profesional manager persoane / marfa, cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • sa fie absolventi a minim 10 clase – sa urmeze un curs de pregatire profesionala la un centru autorizat, cu o durata de minim 10 zile in scopul pregatirii teoretice.
 • economistii sau inginerii auto se pot prezenta la examen fara sa urmeze cursul de pregatire.

Conditii de inscriere la cursul de pregatire profesionala pentru obtinerea atestatului profesional de manageri de transport in regim de taxi si inchiriere

Cine doreste sa depuna documentele pentru inscrierea la curs de pregatire si atestare profesionala, trebuie sa indeplineasca cateva conditii, prevazute de actul normativ amintit:

 • cazierul judiciar sa nu contina fapte precum: infractiuni ce privesc siguranta pe drumurile publice, trafic sau consum de droguri, dar si altele prevazute de legislatia in vigoare;
 • sa fi absolvit liceul, (nu este obligatorie diploma de bacalaureat);
 • sa aiba resedinta in Romania.

Documente necesare inscrierii la curs:

 • cerere;
 • actul de identitate-original si copie;
 • cazier;
 • copia diplomei de absolvire a liceului, a certificatului de competenta profesionala a persoanei desemnate sa conduca permanent și efectiv activitatea de transport rutier de persoane, valabil, sau de pe certificatul de competenta profesionala a managerului de transport în regim de taxi și închiriere, valabil;
 • declaratie pe propria raspundere privind respectarea conditiei de a avea reședinta curenta în România, în original.

Pregatirea profesionala propriu zisa

Cursurile de pregatire profesionala a managerilor de transport în regim de taxi și închiriere au o durata de 30 de ore si se desfasoara doar in centrele de pregatire si perfectionare profesionala autorizate de Ministerul Transporturilor pentru pregatirea managerilor de transport.

Cursurile cuprind notiuni de drept civil, drept comercial, drept social, drept fiscal, gestiune comerciala si financiara a intreprinderii, accesul la piata, siguranta rutiera si securitate a transportului.

Conditii de eliberare a atestatului profesional de manageri transport taxi:

Certificatele de competenta profesionala a managerului de transport în regim de taxi, se elibereaza de Ministerul Transporturilor prin A.R.R.Certificatul se elibereaza in termen de 10 zile, in urma depunerii unui dosar la A.R.R. care contine:

 • cerere;
 • copia actului de identitate în termen de valabilitate;
 • copia diplomei de absolvire a liceului sau copia certificatului de competenta profesionala a persoanei desemnate sa conduca permanent și efectiv activitatea de transport rutier de persoane, valabil, sau de pe certificatul de competenta profesionala a managerului de transport în regim de taxi și închiriere, valabil;
 • dovada achitarii tarifului de eliberare a certificatului de competenta profesionala a managerului de transport.

De retinut este si faptul ca, dupa ce veti depune documentele acestea, veti obtine o dovada care inlocuieste certificatul de competenta profesionala a managerului de transport în regim de taxi și închiriere, cu valabilitate de 10 de zile calendaristice de la data depunerii.