Chestionare Auto DRPCIV 2024 categoria B , C, D, E, A, Teste Auto GRATUITE

Chestionare auto DRPCIV, teste si intrebari pentru categoria B, C, D, E, A simulator examen auto pentru soferi. Completand chestionarele auto DRPCIV va ajuta sa luati examenul din prima.

Pentru a incepe un CHESTIONAR AUTO DRPCIV alegeti CATEGORIA, apasand butonul de mai jos si alegand categoria de permis pentru care doriti sa va verificati cunostintele.

CHESTIONARE AUTO DRPCIV – ALEGE CATEGORIA!
 • Chestionar auto categoria A
 • Chestionar auto categoria B
 • Chestionar auto categoria C
 • Chestionar auto categoria D
 • Chestionar auto categoria E, BE, C1E, CE, D1E, DE
 • Chestionar auto Redobandire Permis 13 – 15

Puteti parcurge toate intrebarile din baza noastra de date apasand butonul de mai jos si alegand categoria de permis pe care doriti sa o obtineti.

Aceste chestionare auto sunt corecte in proportie de nouazeci si noua la suta si sunt identice cu chestionarele DRPCIV intalnite la examenul auto de la politie!

Chestionare auto DRPCIV 2024 Gratuite online, teste si intrebari, legate de Legislatia Rutiera, pentru categoriile B, C, D, E, A si redobandire permis. Simuleaza pe calculator sau pe telefonul mobil chestionarul auto drpciv (DGPCI) de la examen. Chestionarele auto de pe site-ul chestionare-az.ro sunt actualizate periodic si sunt conforme legislatiei in vigoare.

Intrebarile de pe site-ul chestionare-az.ro, le veti intalni si in chestionarele auto DRPCIV de la examenul pentru obtinerea permisul de conducere.

Completarea de chestionare auto online in numar cat mai mare duce la inlaturarea stresului, lipsei de atentie si pregateste viitorul conducator auto pentru examenul la sala, evitand astfel o sumedenie de greseli aparute din cauza neatentiei.

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook

Pentru a incepe un chestionar auto apasa butonul de mai jos:

START →
ATENTIE!
Chestionarele auto 2024 sunt generate automat. Pentru a completa toate intrebarile posibile la examenul DRPCIV parcurgeti mediu de invatare. Intrebarile de pe site-ul chestioanre-az.ro sunt identice cu cele de la examenul cu politia si sunt valabile in toate judetele.

Ai posibilitatea sa completezi toate intrebarile folosite in chestionarele auto pentru categoria pe care vrei sa o obtii, sa citesti legislatia rutiera, sa afli semnificatia indicatoarelor rutiere accesand sectiunea mediu de invatare DRPCIV

Aceste tipuri de intrebari sunt folosite in chestionarele auto si de Politie in timpul examinarilor pentru conducatorii de autovehicule.

Completand chestionare auto DRPCIV inainte de examen, aveti mai multe sanse sa luati examenul din prima incercare.

Fiecare categorie contine un chestionar auto diferit, in functie de ce categorie doriti sa sustineti examenul auto. Pentru unele categorii in chestionarele DRPCIV 2024 se vor gasi si intrebari specifice acelei categorii de permis.
Aplicatia de chestionare pusa la dispozitia dvs. vine in ajutorul viitorului sofer pentru ca este aproape identica cu aplicatia de la examenul auto, care se sustine la DRPCIV pentru obtinerea permisului de conducere.

Aceste teste DRPCIV (DGPCI) se recomanda a fi repetate inainte de examenul la politie de cat mai multe ori posibil, pentru a nu exista neplaceri.
Prin completarea online de chestionare auto DRPCIV, intrebari si teste auto va asigurati ca promovati examenul de la politie, obisnuindu-va cu completarea acestor teste auto.

Cum completez aceste chestionare auto DRPCIV ?

Chestionare auto DRPCIV,   sfaturi pentru  completarea lor  si promovarea examenului auto in scopul obtinerii permisului de conducere:

La testul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere , va recomandam sa va concentrati cu multa atentie pe aceste chestionare auto. Atentia fiind motivul principal pentru care multe persoane nu promoveaza acest examen. Intrebarile trebuie citite fara graba pentru a intelege exact continutul sau la ce se refera intrebarea in sine.

Stresul si lipsa completarii a mai multor teste auto intr-un barem de timp duce la picarea examenului. Incepeti prin a invata in primul rand Legislatia Rutiera in vigoare, va recomandam sa nu invatati din intrebari. Incercati sa raspundeti la intrebari, dupa parcurgerea legislatiei, din cunostintele acumulate

Invatati semnificatia indicatoarelor rutiere: unde este interzisa oprirea stationarea si parcarea si unde este permisa aceasta, unde se acorda priotitate de trecere, care sunt semnalele conducatorilor de vehicule, semnalele politistului, semnificatia semnalelor luminoase si unde se pun acestea, circulatia in apropierea trecerilor la nivel cu cale ferata, viteza si distanta intrere vehicule, circulatia pe autostrazi, pozitia in timpul mersului si marcajele rutiere, obligatiile si interdictiile conducatorilor auto, intoarcerea si mersul inapoi, unde este interzisa si cum se face depasirea vehiculelor, care sunt masurile de conduita preventiva, conducerea ecologica, notiunile minime de mecanica, care sunt sanctiunile si infractiunile si nu in ultimul rand masurile de prim ajutor in caz de accident.

Completati cat mai multe chestionare auto 2024 inainte de examenul DRPCIV . Cititi cu mare atentie atat intrebarea cat si raspunsurile acesteia, asigurati-va ca ati inteles intrebarea si la ce se refera aceasta.

In chestionarele auto DRPCIV puteti intalni si intrebari „capcana”, dar majoritatea intrebarilor ar trebui sa aiba o explicatie logica.
Aveti grija la intrebarile cu mai multe raspunsuri corecte, puteti gasi intrebari cu unul, doua sau trei raspunsuri corecte.

Deci pe scurt…….. sfaturi pentru obtinerea permisului auto:

 • Iti aprofundezi cunostintele de legislatie rutiera, citind codul rutier ;
 • Completezi toate intrebarile in functie de categoria pe care vrei sa o obtii (chestionare auto categoria B, categoria A, categoria C, categoria D sau categoria E)
 • Completezi cel putin un chestionar auto pe zi (mai multe teste auto completate cresc sansele tale sa promovezi examenul auto din prima incercare);
 • Dupa ce completezi chestionarele auto vezi ce ai gresit verificand raspunsurile.
 • Dupa promovarea examenului teoretic pentru obtinerea permisului de conducere la directia regim permise de conducere vei fi programat pentru proba practica.

Programarea la examenul auto DRPCIV si actele necesare:

Programarea la primul examen auto DRPCIV  pentru obtinerea permisului de conducere se face de catre Scoala de Soferi la care candidatul a urmat cursurile de pregatire. Pentru obtinerea permisului de conducere trebuie depus un dosar la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) .

Dosarul depus trebuie sa contina urmatoarele documente:

 • – cerere tip (semnata)
 • – fisa de scolarizare impreuna cu avizul medicului, apt pentru conducereavehiculelor din categoria din care se solicita examinarea.
 • – cazier judiciar.
 • – copie act de identitate.
 • – dovada de plata a taxelor aferente pentru obtinerea permisului de conducere.

Persoanele care doresc obtinerea unei noi categorii sau subcategorii trebuie sa depuna in plus la dosar:

 • – o copie a permisului de conducere.

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate trebuie sa depuna in plus la dosar:

 • o declaratie legalizata la notar din care sa reiasa ca persoana nu detine alt permis de conducere eliberat de o alta autoritate straina si ca dreptul de a conduce autovehicole nu i-a fost suspendat sau anulat.
 • un document prin care face dovada ca are domiciliul in Romania, act de proprietate sau alte documente doveditoare din care sa reiasa domiciliul (contract inchiriere, primire in spatiu, etc).

Categoriile permisului de conducere:

chestionare drpciv categoria A

Chestionare Auto Categoria A

Chestionarul auto drpciv , pentru obtinerea permisului de conducere categoria A, cuprinde:
20 de intrebari, cu 3 variante de raspuns., Intrebarile pot avea unul, doua sau trei raspunsuri corecte, timp alocat: 20 de minute.
Pentru promovarea examenului trebuie sa raspundeti corect la minim 17 intrebari.

In aceste chestionare auto online din catecoria A de pe site-ul chestionare-az.ro regasiti un simulator asemanator celui de la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, pe care urmeaza sa-l sustineti.

Vehiculul Categoria A

Vehicule categoria A
autovehiculul cu doua roti, cu sau fara atas, echipat cu un motor care are o capacitate cilindrica mai mare de 50 cm3 si/sau a carui viteza maxima, prin constructie, depaseste 45 km/h;
Vehicule categoría A1
motocicleta usoara, avand capacitatea cilindrica maxim 125 cm3 si cu o putere care nu depaseste 11 kW;
Vehicule categoría A2
motociclete cu puterea maximă de 35 kw, care au raportul putere/greutate mai mic sau egal cu 0,2 kw/kg. Acestea nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;

chestionare auto categoria B

Chestionare auto categoria B, pentru obtinerea permisului de conducere

Aceste chestionare auto categoria B cuprind 26 de intrebari, cu 3 variante de raspuns, intrebarile pot avea unul, doua sau toate raspunsurile corecte, timpul alocat categoriei B este de 30 de minute.
Pentru promovarea examenului auto DRPCIV trebuie sa raspundeti corect la minim 22 intrebari din totalul de 26 de intrebari care se regasesc in chestionarul auto.

Va puteti testa gradul de cunostinte prin completarea unui simulator de chestionar DRPCIV categoria B asemanator celui pe care il veti intalni la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, alegand un chestionar auto categoria b din partea de sus a pagini.
Pentru a va asigura ca aveti un bagaj suficient de cunostinte pentru promovarea examenului auto DRPCIV categoria B, va recomadam sa parcurgeti cat mai multe intrebari si  chestionare auto drpciv. .

Autovehicul categoria B

autovehiculul cu masa totală maximă autorizată mai mica sau egala cu 3.500 Kg şi cu numar de locuri pe scaune, in afara de conducatorul auto, mai mic de 8;
ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător categoria B cu o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mica sau egala cu  750 kg;
ansamblul de vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mica sau egala cu 4.250 kg. format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mare de 750 kg.

drpciv categoria C

Chestionarele auto, pentru obtinerea permisului de conducere categoria C

Cuprind 26 de intrebari, cu 3 variante de raspuns, intrebarile pot avea unul, doua sau toate raspunsurile corecte, timp alocat: 30 de minute.
Pentru promovarea examenului auto DRPCIV categoria C, trebuie sa raspundeti corect la minim 22 intrebari.

Cu cat parcurgeti si rezolvati corect, mai multe intrebari, chestionare auto categoria C, din baza noastra de date, cu atat sansele de promovare a examenului auto cresc.

Autovehiculul din categoria C

Autovehicul categoría C1
Autovehiculul (altul decât cel din categoria D sau D1) cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, dar care un depaseste 7.500 kg, fiind proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afară de conducătorul auto.
Acestui tip de autovehicul i se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
Autovehicul categoria C
autovehiculul (altul decât cele din categoria D sau D1) a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3.500 kg. fiind proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afara conducătorului auto
ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

Pentru a putea profesa in domeniul transporturilor ca si conducator auto, dupa obtinerea permisului de conducere la drpciv va trebui sa obtineti un atestat profesional eliberat de ARR (Autoritatea Rutiera Romana)

chestionare categoria D

Chestionarele auto DRPCIV, pentru obtinerea permisului de conducere categoria D

Au 26 de intrebari, cu 3 variante de raspuns, intrebarile pot avea unul, doua sau toate raspunsurile corete, timp alocat 30 de minute.
Trebuie sa raspundeti corect la cel putin 22 de intrebari, pentru a promova examenul auto DRPCIV categoria D.

Pentru a va asigura ca aveti suficiente cunostinte pentru a promova examenul DRPCIV pentru obtinerea permisului auto categoria D, parcurgeti cat mai multe intrebari / chestionare.

Autovehiculele din categoria D

Autovehicul categoría D1
autovehiculul proiectat şi construit pentru a transporta maximum 16 pasageri în afară de conducătorul auto şi cu o lungime maxima care nu depăşeşte 8 m;
ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mica sau egala cu 750 kg;
Autovehicul categoria D
autovehiculul pentru transportul persoanelor, cu mai mult de 8 locuri pe scaune, în afara locului conducătorului auto. Acestui vehicul i se poate ataşa o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

categoria E

Chestionarele auto DRPCIV , pentru obtinerea permisului de conducere categoriile E, BE, C1E, CE, D1E, DE

Au 11 de intrebari, cu 3 variante de raspuns, intrebarile pot avea unul, doua sau toate raspunsurile corete, timp alocat: 15 de minute.

Trebuie sa raspundeti corect la cel putin 9 intrebari, pentru a promova examenul auto DRPCIV  la oricare dintre categoriile E, BE, C1E, CE, D1E, DE.

Ansamblu de vehicule categoria E

Ansamblu de vehicule format dintr-un vehicul tragator din categoria B, C sau D si o remorca a carei masa totala autorizata depaseste 750 Kg.
Autovehicul categoría BE
Ansamblul de vehicule cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată este mai mica sau egala 3.500 kg;

Autovehicul categoría C1E

1. ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria C1 şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată depaseste 750 kg, masa totală maximă autorizată a ansamblului este mai mica sau egala cu 12.000 kg;
2. ansamblu de vehicule cu vehiculul trăgător din categoria B, iar remorca sau semiremorca sa are o masă totală maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, masa totală maximă autorizată a ansamblului un depaseste 12.000 kg;

Autovehicul categoria CE

ansamblu de vehicule fomat dintr-un autovehicul trăgător din categoria C şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată depaseste 750 kg

Autovehicul categoria D1E
ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depaseste 750 kg. Remorca nu este destinată transportului de persoane;
Autovehicul categoria DE
ansamblu de vehicule format din autovehicul trăgător din categoria D şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depaseste 750 kg. Remorca nu trebuie să fie destinată transportului de persoane;

chestionare auto

Chestionarul auto DRPCIV, pentru redobandirea permisului auto 13 din 15

Au 15 intrebari cu cate 3 variante de raspuns, intrebarile pot avea un singur raspuns corect, timp alocat: 20 de minute.
Trebuie sa raspundeti corect la cel putin 13 intrebari, pentru a promova examenul auto DRPCIV pentru redobandirea permisului auto.

Redobandire permis, examenul 13 din 15

Pentru abateri la regimul circulatiei se poate dispune suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 30, 60, respectiv 90 de zile.

Daca permisul v-a fost suspendat pentru 60 sau pentru 90 zile, intervalul de suspendare poate fi redus la 30 de zile daca:
nu sunteti incepator (adica aveti permis de conducere de mai mult de 1 an), in ultimii 3 ani nu ati mai avut permisul auto suspendat sau daca in ultimii 2 ani nu ati mai avut abateri grave soldate cu accidente de circulatie din propria culpa.

Va puteti programa pentru sustinerea examenului DRPCIV pentru redobandirea permisului auto, doar dupa ce ati primit dovada de suspendare a permisului auto.
Pentru a putea raspunde corect la cat mai multe intrebari auto DRPCIV , va recomandam sa parcurgeti legislatia rutiera in vigoare inainte de efectuarea simularilor pentru obtinerea permisului de conducere pentru categoriile A, B, C, D, E sau Redobandire Permis.

Obtinerea permisului de conducere se face prin sustinerea unui examen teoretic (chestionare auto) si unul practic

Obtinerea permisului de conducere se face prin sustinerea unui examen teoretic in care se folosesc chestionare auto si sustinerea unei probe practice. Tipul de chestionare DRPCIV folosite sunt cele cu care din punct de vedere legal se poate sustine examenul auto.
Completarea chestionarelor auto DRPCIV este indispensabila pentru promovarea cu succes a acestui examen.
Vei reusi sa treci examenul auto doar daca inveti legislatia si completezi fara greseala aceste chestionare auto DRPCIV .
Completeaza cat mai multe chestionare auto pentru a trece cu succes examenul la sala.

Pentru ca invatatul sa fie mai usor luati notite in timp ce completati chestionarele auto si in acelasi timp notati intrebarile la care ati gresit.

Dupa cum probabil ati constatat la cursul de legislatie rutiera urmat la scoala de soferi, viitorul conducator auto poate conduce numai autovehiculele din categoria care este trecuta pe permisul de conducere.

Conducerea altor autovehicule, din alte categorii decat cele pentru care ati promovat examenul la sala, constituie infractiune si se pedepseste conform legislatiei rutiere in vigoare.

Aceste chestionare auto drpciv 2024 categoria b, c, d, e, a teste auto drpciv sunt identice cu cele de la examenul cu politia si sunt valabile in toata tara.

Aveti posibilitatea sa va testati cunostintele si pe site-ul oficial al DRPCIV aici