Chestionare atestate profesionale transport vehicule avariate

Chestionar atestat profesional de transport de vehicule avariate format ARR

Chestionare atestat profesional soferi care efectuează transport rutier naţional de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate, intrebari si raspunsuri online atestate profesionale.

Soferii care efectuează transport rutier naţional contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate trebuie să fie titulari ai unui certificat profesional  pentru transport de vehicule avariate sau a unui atestat profesional  marfa CPI ,  CPC valabil pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C sau CE.

Atestatul pentru transport de vehicule avariate reprezintă dovada competenţei profesionale pentru calitatea de conducător auto de vehicule destinate transporturilor rutiere care transporta vehicule avariate sau defecte.

Certificatele pentru transport de vehicule avariate au o valabilitate de 5 ani si sunt eliberate de ARR (Autoritatea Rutiera Romana).

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook

Intrebari Atestate Profesionale, chestionare ARR conducatori auto transport vehicule avariate

Intrebari Atestate Profesionale, chestionare ARR conducatori auto transport vehicule avariate

Chestionare ARR conducatori auto transport vehicule avariate

Chestionare ARR conducatori auto transport vehicule avariate

Pregătirea profesională a conducătorilor auto se realizează  în centrele de pregătire și perfecționare profesională autorizate de Ministerul Transporturilor, cu scopul de a transmite candidaților cunoștințele și competențele specifice, necesare efectuării transporturilor de vehicule avariate.

Cursurile de pregătire profesională a soferilor care urmeaza sa efectueze transport de vehicule defecte sau avariate,  sunt susținute de lectori atestați de Ministerul Transporturilor iar  durata minimă pentru cursurile de pregătire ce vor fi urmate de către conducătorii auto va fi de 18 ore.

Pentru a se înscrie la cursurile de pregătire pentru obținerea certificatului de transport de vehicule avariate, candidaţii trebuie să deţină permis de conducere categoria BE, C1, C1E, C sau CE valabil, eliberat sau recunoscut de autoritatea competentă din România.

Acte necesare pentru obtinerea atestatului transport de vehicule defecte sau avariate :

  1. cerere,
  2. actul de identitate, în copie,
  3. permisul de conducere, în copie,
  4. după caz, certificatul pentru transport de vehicule avariate deținut, în copie.

Examenul pentru obținerea certificatului pentru transport de vehicule avariate :

Doar candidații care au absolvit un curs de pregatire profesionala pot sustine examenul pentru obtinerea atestatului de transport de vehicule avariate , în termen de maxim 12 luni de la data absolvirii.

Chestionarul pentru obtinerea unui atestat profesional de transport de vehicule avariate:

  • 20 de intrebari specifice
  • 4 variante de raspuns
  • timp alocat 20 de minute
  • pentru promovarea examenului este necesar sa raspundeti corect la minim 70% din intrebari.

Certificatul pentru transport de vehicule avariate se eliberează în termen de 10 de zile de la data înregistrării cererii la Autoritatea Rutieră Română – A.R.R.