Întrebări examen auto DRPCIV categoria B - Reguli Generale
Întrebarea 813 din 1200 | Rămase: 387

Întrebări rezolvate: 0

Răspunsuri corecte: 0

Răspunsuri greșite: 0

813. Remorcarea unui autoturism rămas în pană se face cu:

A

o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3-5 m, dacă mecanismul de direcţie şi sistemul de frânare nu sunt defecte;

B

o bară rigidă, lungă de maximum 4 m;

C

o bară metalică, însoţită de un lanţ de siguranţă.

Explicatie: Răspunde la întrebare pentru a vedea explicația!

Dacă un autoturism rămâne în pană și trebuie remorcat, modul în care se face remorcarea depinde de starea tehnică a acestuia. Dacă mecanismul de direcție și sistemul de frânare sunt funcționale, autoturismul poate fi remorcat fie cu o legătură flexibilă omologată, având o lungime cuprinsă între 3 și 5 metri, fie cu o bară rigidă de maximum 4 metri. Dacă mecanismul de direcție nu funcționează, remorcarea nu este permisă, decât în situațiile în care roțile directoare sunt fie suspendate cu o macara, fie sprijinite pe o platformă specială de remorcare. De asemenea, remorcarea este interzisă dacă vehiculul remorcat este unul pe două roți, nu este înmatriculat sau înregistrat sau dacă drumul este acoperit cu polei, gheață sau zăpadă.

Legislație:

Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002

Articolul 157

(1) Remorcarea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier se face cu respectarea următoarelor reguli:

c) Remorcarea trebuie să se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale cărui mecanism de direcție și sistem de frânare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3-5 m. Bara sau legătura flexibilă trebuie fixată la elementele de remorcare cu care sunt prevăzute autovehiculele.

(3) Se interzice remorcarea unui autovehicul cu două roți, cu sau fără ataș, a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier al cărui sistem de direcție nu funcționează sau care nu este înmatriculat ori înregistrat sau când drumul este acoperit cu polei, gheață ori zăpadă.

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (3), se permite remorcarea unui autovehicul cu direcția defectă numai dacă aceasta se face prin suspendarea roților directoare cu o macara sau prin sprijinirea acestora pe o platformă de remorcare.

Atenție⚠️
Progresul se salvează doar pe dispozitivul pe care rezolvați întrebările. Dacă schimbați dispozitivul sau browserul, progresul nu va fi disponibil.

Dacă ați pierdut progresul, puteți relua mediul de învățare de la întrebarea la care ați rămas, folosind butonul de mai jos.

Pentru a vă asigura că progresul este salvat corect și reflectă parcursul real al întrebărilor, vă recomandăm să nu săriți peste întrebări.