Indicatoare de Interzicere sau Restrictie

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook
Indicator rutier Accesul interzis

Accesul interzis

In general, se amplaseaza pe drumurile cu sens unic, pe sensul pe care nu este permisa circulatia. Acest indicator poate fi insotit si de un panou aditional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule care au voie sa intre pe sectorul de drum respectiv, carora nu li se adreseaza deci restrictia de fata

Indicator rutier Circulatia interzisa in ambele sensuri

Circulatia interzisa in ambele sensuri

Se amplaseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor este interzis. Acest indicator poate fi insotit si de un panou aditional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule exceptate.

Indicator rutier Accesul interzis autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas

Accesul interzis autovehiculelor cu exceptia motocicletelor fara atas

Este amplasat la intrarea pe drumurile publice pe care accesul tuturor autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas si a mopedelor, este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis motocicletelor

Accesul interzis motocicletelor

Acest indicator se amplaseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul motocicletelor este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis ciclometrelor

Accesul interzis ciclometrelor

Se amplaseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul mopedelor este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis bicicletelor

Accesul interzis bicicletelor

Se intalneste la intrarea pe drumurile publice pe care accesul bicicletelor este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor destinate transportului de marfuri

Accesul interzis vehiculelor destinate transportului de marfuri

Se instaleaza la inceputul drumurilor publice pe care accesul vehiculelor destinate transportului de marfuri este interzis. Acest indicator poate fi insotit si de un panou aditional pe care este inscrisa masa maxima autorizata. Vehiculele destinate transportului de marfuri care nu depasesc aceasta masa au voie sa circule pe sectorul de drum respectiv.

Indicator rutier Accesul interzis autovehiculelor cu remorca, cu exceptia celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie

Accesul interzis autovehiculelor cu remorca, cu exceptia celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie

Indicatorul se instaleaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autovehiculelor cu remorca, cu exceptia celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie, este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis autobuzelor

Accesul interzis autobuzelor

Indicatorul din imagine se monteaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autobuzelor este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis pietonilor

Accesul interzis pietonilor

Acest indicator intezice accesul pietonilor pe sectorul de drum public pe care este amplasat. Daca indicatorul se afla numai pe una dintre partile drumului, atunci circulatia pietonilor este interzisa numai pe acea parte. Pentru a se interzice accesul pietonilor pe ambele sensuri, se vor instala doua indicatoare, cate unul pe fiecare parte.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu tractiune animala

Accesul interzis vehiculelor cu tractiune animala

Se monteaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor cu tractiune animala este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor impinse sau trase cu mana

Accesul interzis vehiculelor impinse sau trase cu mana

Indicatorul se aseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor impinse sau trase cu mana este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari

Accesul interzis tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari

Poate fi intalnit in localitatile rurale, pe drumurile publice pe care accesul tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis autovehiculelor

Accesul interzis autovehiculelor

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor cu motor este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu latimea mai mare de ?m

Accesul interzis vehiculelor cu latimea mai mare de ?m

Se amplaseaza pe sectoarele de drum cu latime redusa, precum si in intersectiile care preced aceste sectoare de drum. In cel de-al doilea caz, indicatorul este insotit de un panou aditional pe care este precizata distanta pana la locul periculos. Latimea inscrisa pe indicator este cu 0,8 m mai mica decat latimea libera de trecere asigurata pe sectorul de drum respectiv.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu inaltimea mai mare de ?m

Accesul interzis vehiculelor cu inaltimea mai mare de ?m

Indicatorul alaturat se monteaza pe sectorul de drum cu inaltime mai mica de 5,10 m (capetele podurilor, pasaje inferioare, etc.), precum si in intersectia care il precede. In cel de-al doilea caz, indicatorul este insotit de un panou aditional pe care este precizata distanta pana la locul periculos. Inaltimea inscrisa pe indicator este cu 5 cm mai mica decat inaltimea de libera de trecere asigurata pe sectorul de drum respectiv.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ?t

Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ?t

Poate fi intalnit pe sectorul de drum pe care este interzis accesul vehiculelor cu o masa mai mare decat cea inscriptionata pe panou, precum si in intersectia care il precede. In cel de-al doilea caz, indicatorul este insotit de un panou aditional pe care este precizata distanta pana la locul periculos.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ?t

Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ?t

Are rolul de a preciza inceputul sectorului de drum pe care este interzis accesul vehiculelor cu o masa pe osie simpla mai mare decat cea inscriptionata pe panou.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu masa pe osie dubla mai mare de ?t

Accesul interzis vehiculelor cu masa pe osie dubla mai mare de ?t

Se instaleaza pe sectorul de drum pe care este interzis accesul vehiculelor cu o masa pe osie dubla mai mare decat cea inscriptionata pe panou.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor cu masa pe osie tripla mai mare de ?t

Accesul interzis vehiculelor cu masa pe osie tripla mai mare de ?t

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza pe sectorul de drum pe care este interzis accesul vehiculelor cu o masa pe osie tripla mai mare decat cea inscriptionata pe panou.

Indicator rutier Accesul interzis autovehiculelor sau ansamblurilor de vehicule cu lungimea mai mare de ?m

Accesul interzis autovehiculelor sau ansamblurilor de vehicule cu lungimea mai mare de ?m

Acest indicator se amplaseaza la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autovehiculelor sau ansamblurilor de vehicule, cu lungimea mai mare decat cea inscriptionata pe panou, este interzis.

Indicator rutier Interzis autovehiculelor de a circula fara a mentine intre ele un interval de cel putin ?m

Interzis autovehiculelor de a circula fara a mentine intre ele un interval de cel putin ?m

Se instaleaza pe sectorul de drum unde trebuie pastrata o distanta minima intre autovehicule. Poate fi insotit de un panou aditional pe care este inscrisa lungimea sectorului de drum pe care se impune restrictia. Raza de actiune a indicatorului se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul tuturor restrictiilor.

Indicator rutier Interzis a vira la stanga

Interzis a vira la stanga

Se afla instalat inaintea intersectiei in care se interzice virajul la stanga, deoarece pe drumul respectiv circulatia se desfasoara intr-un singur sens sau intrucat executarea virajului ar pune in pericol ceilalti participanti la trafic. Zona de actiune a indicatorului se termina dupa prima intersectie.

Indicator rutier Interzis a vira la dreapta

Interzis a vira la dreapta

Se afla instalat inaintea intersectiei in care se interzice virajul la dreapta, deoarece pe drumul respectiv circulatia se desfasoara intr-un singur sens sau intrucat executarea virajului ar pune in pericol ceilalti participanti la trafic. Zona de actiune a indicatorului se termina dupa prima intersectie.

Indicator rutier Intoarcerea interzisa

Intoarcerea interzisa

Are rolul de a interzice intoarcerea in zona respectiva, deoarece daca s-ar executa aceasta manevra ceilalti participanti la trafic ar putea fi pusi in pericol.

Indicator rutier Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, intezisa

Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, intezisa

La intalnirea acestui indicator depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, este interzisa. Conducatorul auto care intalneste acest indicator nu are voie sa depaseasca niciun vehicul cu motor, cu exceptia motocicletelor fara atas, insa are voie sa depaseasca vehicule simple (biciclete, vehicule cu tractiune animala, vehicule impinse sau trase cu bratul). Raza de actiune a indicatorului se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul interzicerii de a depasi sau Sfarsitul tuturor restrictiilor, daca pe acel sector de drum a mai fost stabilita vreo restrictie. De asemenea, zona de actiune a indicatorului Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, intezisa mai poate fi limitata si de coltul primei intersectii pe sensul de mers (unde ii inceteaza practic actiunea).

Indicator rutier Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri

Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri

Are rolul de a preciza inceputul sectorului de drum pe care depasirea este interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri. Raza de actiune a indicatorului se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul interzicerii de a depasi sau Sfarsitul tuturor restrictiilor – daca pe acel sector de drum a mai fost stabilita vreo alta restrictie. De asemenea, zona de actiune a indicatorului Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri mai poate fi limitata si de coltul primei intersectii pe sensul de mers.

Indicator rutier Limitare de viteza

Limitare de viteza

Este montat pe sectorul de drum unde viteza de circulatie a vehiculelor trebuie limitata. Zona de actiune incepe din dreptul indicatorului si se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul limitarii de viteza sau Sfarsitul tuturor restrictiilor. Daca indicatorul este insotit si de un panou cu numele localitatii, atunci limita de viteza este valabila pentru intreaga localitate.

Indicator rutier Limitare de viteza diferentiata pe categorii de autovehicule

Limitare de viteza diferentiata pe categorii de autovehicule

Se amplaseaza pe sectorul de drum unde viteza de circulatie trebuie limitata pe categorii de autovehicule. Zona de actiune incepe din dreptul indicatorului si se termina la intalnirea indicatorului Sfarsitul tuturor restrictiilor. Daca acest indicator este insotit si de indicatorul de localitate, atunci limita de viteza este valabila pentru intreaga localitate.

Indicator rutier Claxonarea interzisa

Claxonarea interzisa

La intalnirea acestui indicator claxonarea este interzisa in intervalul orar 6.00 – 22.00 (intre 22.00 – 6.00 se interzice prin lege claxonarea in orice localitate). Poate fi insotit de indicatorul de localitate, caz in care restrictia se aplica pe intreg teritoriul localitatii.

Indicator rutier Vama

Vama

Se amplaseaza inaintea punctului vamal. La intalnirea acestui indicator, conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca la punctul vamal.

Indicator rutier Control Politie

Control Politie

Conducatorul auto poate intalni acest indicator inaintea unei zone in care este prezenta politia.

Indicator rutier Sfarsitul tuturor restrictiilor

Sfarsitul tuturor restrictiilor

Indicatorul din imagine se monteaza in zona in care se termina o restrictie (cand pentru aceasta nu exista un indicator specific) ori atunci cand se termina zona de actiune a doua sau mai multe indicatoare de restrictie.

Indicator rutier Sfarsitul limitarii de viteza

Sfarsitul limitarii de viteza

Are rolul de a preciza sfarsitul sectorului de drum pe care era impusa limitarea de viteza.

Indicator rutier Sfarsitul interzicerii de a depasi

Sfarsitul interzicerii de a depasi

Este instalat in zona in care se termina interzicerea de a depasi.

Indicator rutier Stationarea interzisa

Stationarea interzisa

La intalnirea acestui indicator stationarea vehiculelor este interzisa. Zona de actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie pe sensul de mers. Acest indicator poate fi insotit si de alte panouri aditionale care marcheaza inceputul, continuarea sau sfarsitul zonei de actiune (Inceputul zonei de actiune a indicatorului, Confirmarea zonei de actiune a indicatorului, Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului) sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.

Indicator rutier Oprirea interzisa

Oprirea interzisa

Se afla instalat in locurile in care oprirea vehiculelor este interzisa. Zona de actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie pe sensul de mers. Acest indicator poate fi insotit si de alte panouri aditionale care marcheaza inceputul, continuarea sau sfarsitul zonei de actiune (Inceputul zonei de actiune a indicatorului, Confirmarea zonei de actiune a indicatorului, Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului) sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.

Indicator rutier Stationare alternata

Stationare alternata

Indicatorul alaturat se monteaza pe sectorul de drum in locurile in care stationarea vehiculelor este interzisa in zilele impare. Actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie, pe sensul de mers. Indicatorul poate fi insotit si de alte panouri aditionale: Inceputul zonei de actiune a indicatorului, Confirmarea zonei de actiune a indicatorului, Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului, sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.

Indicator rutier Stationare alternata 2

Stationare alternata

Indicatorul alaturat se monteaza pe sectorul de drum in locurile in care stationarea vehiculelor este interzisa in zilele pare. Actiune a indicatorului inceteaza la cel mai apropiat colt de intersectie, pe sensul de mers. Indicatorul poate fi insotit si de alte panouri aditionale: Inceputul zonei de actiune a indicatorului, Confirmarea zonei de actiune a indicatorului, Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului, sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.

Indicator rutier Zona de stationare cu durata limitata

Zona de stationare cu durata limitata

Conducatorul auto va intalni acest indicator in locurile cu durata de stationare limitata. Poate fi insotit si de un panou aditional pe care sunt specificate intervalele de timp in care actioneaza indicatorul sau daca se percepe o taxa pentru stationare. Zona de actiune a indicatorului inceteaza la intalnirea indicatorului Sfarsitul zonei de stationare cu durata limitata.

Indicator rutier Sfarsitul zonei de stationare cu durata limitata

Sfarsitul zonei de stationare cu durata limitata

Are rolul de a preciza sfarsitul zonei de stationare cu durata limitata.

Indicator rutier Zona cu viteza limitata la 30 km/h

Zona cu viteza limitata la 30 km/h

Este instalat in zona in care viteza de circulatie trebuie limitata la 30 km/h.

Indicator rutier Sfarsitul zonei cu viteza limitata la 30 km/h

Sfarsitul zonei cu viteza limitata la 30 km/h

Este amplasat la sfarsitul zonei in care viteza de circulatie era limitata la 30km/h.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor care transporta substante explozive sau usor inflamabile

Accesul interzis vehiculelor care transporta substante explozive sau usor inflamabile

Se monteaza in locul in care accesul vehiculelor care transporta substante explozive sau usor inflamabile este interzis (in general in zonele intens populate sau in zonele unde prezenta unor astfel de substante ar constitui un pericol).

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor care transporta marfuri periculoase

Accesul interzis vehiculelor care transporta marfuri periculoase

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in locul in care accesul vehiculelor care transporta marfuri periculoase este interzis.

Indicator rutier Accesul interzis vehiculelor care transporta substante de natura sa polueze apele

Accesul interzis vehiculelor care transporta substante de natura sa polueze apele

La intalnirea acestui indicator accesul vehiculelor care transporta substante de natura sa polueze apele este interzis.