Indicatoare Rutiere de Obligare

chestionare-az.ro
Sustine-ne cu un like sau o distribuire pe Facebook
Indicator rutier Inainte

Inainte

Indicatorul se monteaza cu cel mult 50 m inainte de o intersectie, obligand conducatorul auto sa circule pe directia indicata de sageata. Daca actioneaza asupra unei singure benzi, atunci se va instala deasupra benzii respective. Acest indicator actioneaza doar in intersectia inaintea careia este instalat.

Indicator rutier La dreapta

La dreapta

Se instaleaza pe partea opusa intrarii intr-o intersectie sau suspendat in mijlocul intersectiei, obligand conducatorul auto sa vireze in directia indicata de sageata, dar fara a ocoli indicatorul. Indicatorul actioneaza numai in intersectia inaintea careia este instalat.

Indicator rutier La dreapta 2

La dreapta

Se amplaseaza inaintea intrarii intr-o intersectie, obligand conducatorul auto sa vireze pe directia indicata de sageata, dupa ocolirea indicatorului. Zona de actiune a acestui indicator o constituie intersectia inaintea careia este instalat.

Indicator rutier Inainte sau la dreapta

Inainte sau la dreapta

Conducatorul auto va intalni acest indicator inaintea intrarii intr-o intersectie, obligand conducatorul auto sa circule pe una din directiile indicate de sageti. Actioneaza doar in intersectia inaintea caruia este instalat.

Indicator rutier Ocolire

Ocolire

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza inaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila, pe care conducatorul auto trebuie sa il ocoleasca in sensul indicat de sageata. Refugiile statiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.

Indicator rutier Ocolire 2

Ocolire

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza inaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila, pe care conducatorul auto poate sa il ocoleasca pe ambele parti. Refugiile statiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.

Indicator rutier Intersectie cu sens giratoriu

Intersectie cu sens giratoriu

Se amplaseaza inaintea unei intersectii cu sens giratoriu sau pe zona circulara din mijlocul intersectiei. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa acorde prioritate vehiculelor care circula in interiorul intersectiei.

Indicator rutier Pista pentru biciclete

Pista pentru biciclete

Are rolul de a preciza inceputul unei piste de biciclete pe care este permisa numai circulatia bicicletelor. Indicatoarul se monteaza si la intersectia pistei cu un drum public.

Indicator rutier Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule

Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule

Se afla instalat la inceputul unei drum pe care este obligatorie circulatia categoriei de vehicule inscriptionate pe panou.

Indicator rutier Drum pentru pietoni

Drum pentru pietoni

Acestui indicator permite numai circulatia pietonilor pe drumul inaintea caruia este instalat.

Indicator rutier Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete

Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete

Poate fi intalnit la inceputul unui sector de drum pe care este permisa numai circulatia pietonilor si a bicicletelor, acestia fiind obligati sa circule numai pe pista specifica pentru categoria din care fac parte

Indicator rutier Pista comuna pentru pietoni si biciclete

Pista comuna pentru pietoni si biciclete

Are rolul de a preciza inceputul sectorului de drum pe care este permisa si obligatorie numai circulatia pietonilor si a bicicletelor.

Indicator rutier Viteza minima obligatorie

Viteza minima obligatorie

Se monteaza in zona in care se impune o viteza de circulatie minima. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa circule cu o viteza superioara celei inscriptionate pe indicator, dar mai mica decat cea maxima legala admisa pe sectorul de drum respectiv.

Indicator rutier Sfarsitul vitezei minime obligatorii

Sfarsitul vitezei minime obligatorii

Se instaleaza in zona in care se termina sectorul de drum cu viteza minima obligatorie.

Indicator rutier Lanturi pentru zapada

Lanturi pentru zapada

Se amplaseaza in zonele in care, pe timp de iarna, cand partea carosabila este acoperita de zapada, circulatia autovehiculelor este permisa numai daca cel putin doua roti sunt echipate cu lanturi pentru zapada.

Indicator rutier Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase La Dreapta

Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase La Dreapta

La intalnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia indicata de sageata: la dreapta.

Indicator rutier Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase Inainte

Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase Inainte

La intalnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia indicata de sageata: inainte

Indicator rutier Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase La Stanga

Directie obligatorie pentru vehicule care transporta marfuri periculoase La Stanga

La intalnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt obligate sa circule pe directia indicata de sageata: la stanga