Întrebări examen auto DRPCIV categoria C - Sancțiuni contravenționale și Infracțiuni
Întrebarea 451 din 525 | Rămase: 74

Întrebări rezolvate: 0

Răspunsuri corecte: 0

Răspunsuri greșite: 0

451. Când pot dispune inspectorii de trafic imobilizarea unui vehicul?

A

atunci când sunt constatate abateri privind transportul mărfurilor periculoase, urmând ca imediat să fie anunţaţi reprezentanţii poliţiei rutiere cu competenţe în zona în care s-a efectuat controlul;

B

atunci când sunt transportate mărfuri periculoase şi inflamabile;

C

atunci când vehiculul care execută transportul de mărfuri periculoase nu este precedat de către un autovehicul antemergător, dotat cu girofaruri de culoare galbenă.

Explicatie: Răspunde la întrebare pentru a vedea explicația!

Inspectorii de trafic pot dispune imobilizarea unui vehicul atunci când sunt constatate abateri privind transportul mărfurilor periculoase, urmând să fie anunțați imediat reprezentanții poliției rutiere cu competențe în zona unde s-a efectuat controlul.

Legislație:

OUG nr. 195/2002

Articolul 117

(1) Imobilizarea unui vehicul constă în scoaterea acestuia în afara părții carosabile, pe acostament sau cât mai aproape de marginea drumului, și punerea lui în imposibilitate de mișcare prin folosirea unor dispozitive tehnice sau a altor mijloace de blocare și se dispune de către polițistul rutier în cazul săvârșirii de către conducătorul acestuia a uneia dintre următoarele fapte:

c) conducerea unui vehicul cu încălcarea regulilor referitoare la transportul mărfurilor periculoase ori cu gabarite și/sau mase depășite;

Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002

Articolul 217

(1) Atunci când se impune imobilizarea, în condițiile legii, a unui vehicul care transportă produse sau substanțe periculoase, polițistul rutier este obligat să anunțe, de îndată, unitatea de poliție din care face parte pentru a se stabili, împreună cu unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, destinația finală pentru parcarea autovehiculului.

(2) Imobilizarea unui vehicul care efectuează transport de mărfuri sau produse periculoase ori cu gabarite și/sau mase depășite se dispune de către poliția rutieră, în condițiile stabilite împreună cu reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu.

Atenție⚠️
Progresul se salvează doar pe dispozitivul pe care rezolvați întrebările. Dacă schimbați dispozitivul sau browserul, progresul nu va fi disponibil.

Dacă ați pierdut progresul, puteți relua mediul de învățare de la întrebarea la care ați rămas, folosind butonul de mai jos.

Pentru a vă asigura că progresul este salvat corect și reflectă parcursul real al întrebărilor, vă recomandăm să nu săriți peste întrebări.