Întrebări rezolvate: 0
Răspunsuri corecte: 0
Răspunsuri greșite: 0
537. Cum procedați la întâlnirea panoului și a indicatorului?
opriți, vă asigurați și acordați prioritate tuturor vehiculelor;
acordați prioritate vehiculelor care circulă din stânga;
acordați prioritate numai vehiculelor de transport public de persoane.

Explicatie: Răspunde la întrebare pentru a vedea explicația!
Indicatorul „STOP” obligă conducătorul auto să oprească la marcajul transversal sau, în lipsa acestuia, în locul cu vizibilitate maximă, fără a depăși colțul intersecției.
După oprire, trebuie să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar.
Legislație
Ordonanța de Urgență nr. 195/2002
Articolul 59
(2) În intersecții, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligați să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează și care circulă din partea dreaptă.
(3) În intersecțiile cu circulație dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorității de dreapta se respectă numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecție de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeași semnificație de prioritate sau de pierdere a priorității.
Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002
Articolul 81
(1) Marcajul transversal constând dintr-o linie continuă, aplicată pe lățimea uneia sau mai multor benzi, indică linia înaintea căreia vehiculul trebuie oprit la întâlnirea indicatorului „Oprire”. Un asemenea marcaj poate fi folosit pentru a indica linia de oprire impusă printr-un semnal luminos, printr-o comandă a agentului care dirijează circulația, de prezența unei treceri la nivel cu o cale ferată, cu o linie de tramvai sau a unei treceri pentru pietoni. Înaintea marcajului ce însoțește indicatorul „Oprire” se poate aplica pe partea carosabilă inscripția „Stop”.
Articolul 129
(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificația: „Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un drum fără prioritate” sau „Prioritate față de circulația din sens invers” are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecție dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeași semnificație, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.
Atenție⚠️
Progresul se salvează doar pe dispozitivul pe care rezolvați întrebările. Dacă schimbați dispozitivul sau
browserul, progresul nu va fi disponibil.
Dacă ați pierdut progresul, puteți relua mediul de învățare de la întrebarea la care ați rămas, folosind butonul de mai jos.
Pentru a vă asigura că progresul este salvat corect și reflectă parcursul real al întrebărilor, vă recomandăm să nu săriți peste întrebări.