Studii de caz CPI Persoane 21, 22, 23, 24, 25

21. Dupa cursa la Budapesta, sunteti desemnat sa efectuati un transport prin servicii ocazionale intre Bucuresti si Cluj – Napoca cu un grup de pelerini care doresc sa viziteze manastirile aflate pe traseu.

Plecarea are loc in ziua de luni ora 800 dupa o perioada de repaus saptamanal.

Cate ore puteti conduce pana sa va opriti pentru efectuarea perioadei de repaus zilnic (odihna) avand in vedere ca pana la oprirea pentru odihna se vor face 4 pauze/opriri pe traseu de cate 2 ore fiecare pentru vizitarea obiectivelor din program.

Justificati raspunsul.

RASPUNS:

Maxim 7 ore de conducere, deoarece in intervalul de 24 de ore cuprins intre ora 8:00 luni si marti ora 8:00 conducatorul auto trebuie sa efectueze cel putin 9 ore de odihna;

prin urmare timpul total de lucru este de 15 ore din care 8 ore sunt opriri pe traseu (conducatorul auto este in perioada de disponibilitate) iar 7 ore sunt destinate condusului.

22. Dupa cursa la Paris, sunteti desemnat sa efectuati un transport prin servicii ocazionale intre Bucuresti si Sighisoara cu un grup de turisti.

Plecarea are loc in ziua de luni ora 7:00 dupa o perioada de repaus saptamanal.

Cate ore puteti conduce pana sa va opriti pentru efectuarea perioadei de repaus zilnic avand in vedere ca pana atunci, pe traseu, se vor face 5 pauze/opriri pe traseu de cate 2 ore fiecare pentru vizitarea obiectivelor din program.

Justificati raspunsul.

RASPUNS:

Maxim 5 ore de conducere.

In intervalul de 24 de ore cuprins intre luni ora 07:00 si marti ora 07:00 conducatorul auto trebuie sa efectueze cel putin 9 ore de odihna.

Timpul total de lucru este de 15 ore din care 10 ore sunt opriri pe traseu iar 5 ore sunt destinate condusului.

23. Ajungeti la Suceava luni la ora 18,00.

Pentru ziua de marti programul este urmatorul:

  • Plecare in cursa la ora 7,00;
  • Vizite turistice cu opriri de cate 2 ore si jumatate la Radauti, Putna, Sucevita si Campulung Moldovenesc.
  • Pe traseul Suceava – Radauti – Putna – Sucevita – Campulung Moldovenesc conduceti in total 3 ore.

De la Campulung Moldovenesc trebuie sa plecati catre Alba Iulia dar este evident ca trebuie sa planificata o oprire pe traseu pentru efectuarea perioadei de repaus (odihna) zilnic.

Cate ore mai puteti conduce dupa plecarea din Campulung Moldovenesc spre Alba Iulia?

Justificati raspunsul.

RASPUNS:

Maxim 2 ore de conducere. deoarece in intervalul de 24 de ore cuprins intre Marti ora 7:00 si miercuri ora 7:00 conducatorul auto trebuie sa efectueze cel putin 9 ore de odihna;

prin urmare timpul de lucru este de 15 ore din care sunt opriri pe traseu 10 ore (conducatorul auto este in perioada de disponibilitate) iar 5 ore sunt destinate condusului (3ore + 2ore dupa plecarea in
cursa)

24. Plecarea are loc in ziua de joi ora 800. In saptamana curenta ati extins de 2 ori timpul de conducere zilnica la 10 ore si ati efectuat 3 perioade re repaus (odihna) reduse.

Pe traseu efectuati mai multe pauze de maxim 2 ore fiecare pentru vizite la obiective turistice.

Toate aceste pauze insumeaza 6 ore.

Cate ore puteti conduce in ziua de joi pana sa va opriti pentru efectuarea perioadei de repaus zilnic?

Justificati raspunsul.

RASPUNS:

Maxim 7 ore de conducere, deoarece in intervalul de 24 de ore cuprins intre ora 8:00 joi si vineri ora 8:00 conducatorul auto trebuie sa efectueze cel putin 11 ore de odihna;

prin urmare timpul de lucru este de 13 ore din care sunt opriri pe traseu de 6 ore (conducatorul auto este in perioada de disponibilitate) iar 7 ore sunt destinate condusului.

25. Sunteti desemnat sa efectuati un transport prin servicii ocazionale intre Bucuresti si C-lung Moldovenesc cu un grup de turisti.

Plecarea are loc in ziua de luni ora 700 dupa o perioada de repaus saptamanal.
Pe traseu efectuati mai multe pauze de cel putin o ora fiecare pentru vizite la obiective turistice.

Toate aceste pauze insumeaza 8 ore.

Cate ore puteti conduce in ziua de luni pana sa va opriti pentru efectuarea perioadei de repaus zilnic?

Justificati raspunsul.

RASPUNS:

Maxim 7 ore de conducere, deoarece in intervalul de 24 de ore cuprins intre ora 7:00 luni si marti ora 7:00 conducatorul  auto trebuie sa efectueze cel putin 9 ore de odihna;

prin urmare timpul de lucru este de 15 ore din care sunt opriri pe traseu  de 8 ore (conducatorul auto este in perioada de disponibilitate) iar 7 ore sunt destinate condusului.