Studii de caz CPI Persoane 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

61. Dupa sosirea la Bacau sunteti anuntat ca trebuie sa fiti gata in orice moment pentru a prelua un autobuz cu care se efectueaza un serviciu ocazional de transport persoane.

Pe ce pozitie veti comuta selectorul de activitati al tahografului analog pentru inregistrarea perioadei de asteptare pentru preluarea moului autobuz pe diagrama tahograf si cum se numeste perioada de asteptare?

RASPUNS:

Disponibilitate, iar perioada de asteptare se numeste perioada de disponibilitate.

62. La granita dintre Romania si Ucraina stati in asteptare 2 ore si trebuie sa fiti pregatit in orice moment pentru plecare.

Pe ce pozitie veti comuta selectorul de activitati al tahografului analog pentru inregistrarea perioadei de asteptare pe diagrama tahograf si cum se numeste perioada de asteptare de 2 ore?

RASPUNS:

Disponibilitate, iar perioada de asteptare se numeste perioada de disponibilitate

63. Pe ce pozitia veti comuta selectorul de activitati al tahografului pe durata efectuarii formalitatilor de trecere a frontierei dintre Romania si Ucraina?

RASPUNS:

Pe pozitia „Alte activitati”

64. Pe ce pozitia veti comuta selectorul de activitati al tahografului pe durata imbarcarii pasagerilor si a bagajelor acestora?

RASPUNS:

Pe pozitia „Alte activitati”

65. Dupa sosirea la Suceava si pana la plecarea spre Bucuresti, verificati si salubrizati compartimentul interior al autovehiculului, completati foaia de parcurs, etc.

Pe ce pozitia veti comuta selectorul de activitati al tahografului pe durata desfasurarii acestor activitati de intretinere si administrative?

Ce simbol se utilizeaza pentru aceasta pozitie a selectorului de activitati?

RASPUNS:

pe pozitia „Alte activitati”

Simbol „Alte activitati”

66. Pe drumul de intoarcere catre tara, sunteti oprit intr-o parcare pentru control, ocazie cu care vedeti ca inspectorul de control retine cardul tahograf al unui conducator auto oprit inaintea dumneavoastra. Indicati 2 fapte care pot atrage retinerea cardului tahograf?

RASPUNS:

  • Soferul foloseste un card care nu este al lui;
  • cardul a fost falsificat;
  • cardul a fost declarat pierdut, sau furat si este utilizat de conducatorul auto.

67. Cu ocazia preluarii autovehiculului verificati daca aparatul tahograf are verificarea tehnica in termen de valabilitate.

Unde verificati acest lucru la bordul autovehiculului si ce informatie trebuie sa gasiti.

Cu ocazia preluarii autovehiculului cititi pe eticheta de verificare periodica a aparatului tahograf data de 01-06-2016.

Ce reprezinta aceasta data?

RASPUNS:

Pe eticheta de verificare periodica a aparatului tahograf scrie data de efectuare a reviziei si are o perioada de valabilitate de 2 ani.

68. Dupa ce luati in primire autovehiculul, verificati data pana la care este valabila verificarea tahografului.

Pe eticheta montata cu ocazia ultimei verificari a tahografului cititi urmatoarea informatie: „Dimensiunea anvelopelor 305/70 – R22,5”.

Pentru care dintre anvelopele autovehiculului este valabila aceasta informatie?

RASPUNS:

Anvelopele autovehiculului.

69. Angajatorul va comunica urmatorul program pentru ziua curenta:

  • 8,00 – 11, 00: efectuarea unui transport cu un microbuz de 7 locuri si deci nu intra sub incidenta prevederilor Regulamentului (CE) nr. 561/2006;
  • 11,00 – preluati un autobuz cu 30 de locuri, echipat cu tahograf digital si plecati de la Bucuresti catre Baia Mare.

Precizati daca perioada cuprinsa intre orele 8,00 si 11,00 trebuie inregistrata pe cardul tahograf.

In caz afirmativ, indicati ce tip de activitate trebuie inregistrata si cum efectuati inregistrarea avand in vedere ca autoutilitara nu este dotata cu aparat tahograf.

RASPUNS:

Da, va fi inregistrata ca o perioada de „Alte activitati”.

lnregistrarea se va face cu ajutorul functiilor de introducere manuala a datelor a aparatului tahograf digital aflat pe autovehiculul de 30 de locuri.

70. In saptamana curenta ati condus 54 de ore. Cate ore puteti conduce in saptamana urmatoare?

RASPUNS:

36 de ore